Начало БЪЛГАРИЯ Шеф на асоциация, НАЗП: Очаквам цените на хранителните стоки да паднат

Шеф на асоциация, НАЗП: Очаквам цените на хранителните стоки да паднат

0
След като падна забраната за внос на зърно от Украйна, това ни кара да си мислим, че вече свободния пазар е възстановен и цените на основните продукти за крайните потребители трябва да паднат. Все пак трябва да знаем, че тези продукти, които бяха забранени от Украйна и на които в момента се разрешава отново техния внос, борсови продукти, участват на международните борси. А там цената през последните един месец месец и половина падна, драстично с 1,5 процента надолу, каза Пейо Майорски.

Тези, които произвеждат дадените продукти, ще бъдат по-конкурентни, защото ще имат възможност да добавят основните си суровини и от други места, в случая от Украйна. Така че би трябвало да се отрази неминуемо и на цените на продуктите и те трябва да паднат. Пак повтарям, те са борсови цени, които се търгуват доста по-ниско отпреди два месеца и следва да ги видим на щанда с по-ниски цени, продуктите, които се произвеждат от тези суровини, добави шефът на Национална асоциация за защита на потребителите .

Очаквам това да се случи, да видим по-ниски цени на щанда, но ще видим какво ще излезе от цялата ситуация. Аабсолютно всяка една намеса в свободната търговия обаче води да изкривяване на пазара и на това вече станахме свидетели, каза още Майорски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук