Начало БЪЛГАРИЯ Иван Гешев: Дойде време да изметем политическия боклук!

Иван Гешев: Дойде време да изметем политическия боклук!

0

Дойде време да изметем политическия боклук! Първо от местната власт, а после и от централната.

Това посочва в обръщение бившият главен прокурор Иван Гешев.

Той припомня, че предстоящите местни избори са изключително важни, защото те ще определят посоката, в която ще поеме България през следващите години. В този смисъл те са своеобразен референдум „за” или „против” правителството на наведената тройна коалиция. От резултата ще зависи дали управляващата “сглобка” ще се окопае във властта, или ще се разпадне на парчета. Аз лично залагам на второто, прогнозира Иван Гешев.

 

Ето и цялото обръщение.

Скъпи приятели,

Предстоящите местни избори са изключително важни, защото те ще определят посоката, в която ще поеме България през следващите години. В този смисъл те са своеобразен референдум „за” или „против” правителството на наведената тройна коалиция. От резултата ще зависи дали управляващата “сглобка” ще се окопае във властта, или ще се разпадне на парчета. Аз лично залагам на второто.

 

Днес вече е очевидно, че обществото ни е разделено от висока стена. От едната ѝ страна стои привилегированото малцинство – това на ЗАВИСИМИТЕ ПОЛИТИЦИ. Тези, които в замяна на тлъсти комисионни, през последните години изпълняват безпрекословно чуждата воля и работят срещу интересите на собствения си народ. Хората, за които потупването по рамото от “големия брат” е по-важно от ръкостискането с отрудената ръка на обикновения българин.

От другата страна на барикадата сме ние – НЕЗАВИСИМИТЕ ГРАЖДАНИ – гордите и достойни българи, които не се срамуваме от това, че обичаме отечеството си. Хората, които не се страхуваме да се опълчим на политиците и вярваме, че страната ни може да бъде управлявана умело и отговорно. Заедно се противопоставяме на слагачеството и глупостта в българската политика и заедно водим нашата битка за отвоюването на България.

И така, изборът днес е съвсем прост – НЕЗАВИСИМОСТ или ЗАВИСИМОСТ? Ние – независимите, или те – зависимите?

Залогът е прекалено голям, поради което е важно във вота да се включим всички. Само така ще можем да неутрализираме силата на зависимите политици, които със сигурност ще “заведат” до урните купените от тях гласоподаватели.

Ние от „Справедливост за България” сме убедени, че политическата класа ще загуби този вот, защото се провали. Тя вече не изпълнява основната си функция – да представлява избирателите си. Вместо това отстоява единствено интересите на своите господари.

С безотговорното си поведение и глупостта си политиците ни предизвикват криза след криза. Водят ни към упадък и разруха. Към заличаването ни като народ и нация.

Очевидно за всички е, че наведените ни политици са вредни за България. Необходима е алтернатива – гражданска, патриотична, национална. Това е и причината, поради която наскоро заедно с група съмишленици създадохме Гражданско сдружение “Справедливост за България”.

Целта ни е проста – да изхвърлим политическия боклук! Да вземем властта от партиите и корумпираните политици и да я върнем там, където ѝ е мястото – в ръцете на гражданите, които милеят за родината си.

За съжаление малкото време, с което разполагахме, не ни позволи да се включим пълноценно в предстоящия местен вот. А и политиците са се погрижили добре за себе си, като предвидливо не са оставили възможност за равнопоставено участие на гражданите в изборния процес. Нека да кажем на глас това, което всички премълчават – настоящият Изборен кодекс фаворизира парламентарно представените политически сили и дискриминира гражданите, които им се противопоставят.

Липсата на възможност за пряко участие във вота обаче не значи, че ние ще стоим безучастно отстрани. Напротив, ще се включим в изборите, но не като пряк участник, а като вземем правилната страна. Страната на ГРАЖДАНИТЕ.

Ще се противопоставим на партийните кандидати на парламентарно представените политически сили, защото те са наместниците на зависимите политици, които на всяка цена трябва да бъдат изхвърлени от властта.

Ще подкрепим с всички сили и средства независимите кандидати, както и гражданите, които поради ограниченията на Изборния кодекс са принудени да използват листите на малки партии или местни коалиции.

Ще ги подпомагаме всякак – идейно, логистично, организационно, защото те са наши съмишленици.

Убедени сме, че на 29 октомври заедно с тях ще извоюваме първата си победа. Скоро след това пък ще обявим пред обществото и бъдещите си планове.

Дойде време да изметем политическия боклук!

Първо от местната власт, а после и от централната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук