Начало БЪЛГАРИЯ Блокадите на миньори и енергетици продължава 3-ти ден,

Блокадите на миньори и енергетици продължава 3-ти ден,

0

Трети пореден ден продължава недоволството на енергетици и миньори и блокадите на магистрала „Тракия” и Прохода на републиката.

„Няма да спрем с блокадите, докато не се намери решение на нашия проблем. Ние ще стоим, докато някой уважи исканията ни. Едно да е ясно – ние парламентарна република ли сме, или няколко министри вземат решенията. Докато не бъдат изпълнени решенията на Народното събрание, ние ще отстояваме интересите си”, посочи пред NOVA протестиращ.

Сред най-важните решения на парламента, той припомни това до 2038 г. да не бъдат намаляни никакви мощности в комплекс „Марица-изток”. Второто е от тази година – предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост във връзка с 40% намаляне на емисиите. „От тези неща абсолютно нищо не се е случило”, подчерта протестиращият на „Тракия”.

Междувременно премиерът акад. Николай Денков организира среща с протестиращите, съобщиха от правителствената информационна служба. Срещата е насрочена за 16:00 часа в Министерския съвет. 

Поканени са лидерите на двата големи синдиката – КНСБ и КТ „Подкрепа“, председателите на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в ТЕЦ „Марица изток 2“, в „Мини Марица-изток“, в отделните рудници на „Мини Марица-изток“ и в ТЕЦ „Бобов дол“, а също така ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „Енергетика“ и на синдикалните регионални съюзи на КТ „Подкрепа“ в Кюстендил, Перник и Стара Загора. 

Вчера министърът на енергетиката Румен Радев се срещна с ръководствата на ТЕЦ „Марица изток 2“ и на „Мини Марица изток“, която се проведе в сграда на ТЕЦ-а.  По-късно Радев отиде при протестиращите енергетици и миньори, затворили автомагистрала „Тракия“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук