Начало НОВИНИ Войната в Сирия! Москва засече още 12 нарушения на САЩ

Войната в Сирия! Москва засече още 12 нарушения на САЩ

0

Заместник-началникът на руския Център за помирение на враждуващите страни в САР контраадмирал Вадим Кулит заяви на брифинг, че авиацията на водената от САЩ коалиция продължава да създава опасни ситуации в небето на Сирия, като нарушава сирийското въздушно пространство.

„През деня „коалицията“ регистрира шест случая на нарушение на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 г., свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са съгласувани с руската страна“, каза той.

Освен това, според контраадмирала, в района на Ал-Танф през деня „бяха регистрирани шест нарушения от две двойки изтребители F-16 и двойка изтребители Rafale от коалицията“.

„С подобни действия „коалицията“ продължава да създава опасни предпоставки за авиационни инциденти и инциденти, а също така влошава ситуацията в сирийското въздушно пространство“, каза Кулит.

Припомняме, че Москва, съюзник на Сирия, регистрира такива нарушения почти ежедневно.

В същото време, САЩ съобщиха, че при операция са заловили служител на ДАЕШ в Сирия. Това е станало на 28 септември.

 

Няма ранени или убити цивилни по време на двете операции, се казва в двете изявления на Централното командване.

Миналата седмица силите на Централното командване казаха, че са заловили Абу Халил ал-Фадани, служител на ДАЕШ в Сирия.

През юли, Съединените щати обявиха, че са извършили удар, при който е убит лидерът на „Ислямска държава“ в Източна Сирия – Осамах ал Мухаджир.

По информация на Централното командване на САЩ атаката е била извършена на 7 юли от същите дронове MQ-9, които по-рано през деня са влезли в сблъсък с руски самолети, продължил почти два часа.

Тогава американските военновъздушни сили публикуваха видеозаписи, за които твърдят, че показват среща между безпилотните летателни апарати и руските изтребители, принудила MQ-9 Reapers да предприемат действия за избягване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук