Начало НОВИНИ ЕС осъжда недвусмислено атаките на Хамас срещу Израел

ЕС осъжда недвусмислено атаките на Хамас срещу Израел

0

ЕС осъжда недвусмислено атаките на Хамас срещу Израел, заяви дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел, предадоха Франс прес и БТА.

„Следим с безпокойство новините, идващи от Израел. Осъждаме недвусмислено атаките на Хамас. Това ужасяващо насилие трябва да бъде прекратено незабавно. Тероризмът и насилието не разрешават нищо“, заяви Борел в послание в Екс. „ЕС изразява солидарността си с Израел в тези трудни моменти“, допълни той.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също осъди остро атаките срещу Израел, извършени от ивицата Газа, предаде ДПА.

„Силно осъждам безразборните, предприети, срещу Израел и неговия народ тази сутрин с цел всяване на терор и пораждане на насилие срещу невинни граждани“, коментира Мишел в Екс.

„В мислите си съм с всички жертви“, допълни той и изрази солидарността на ЕС с израелския народ в този ужасяващ момент.

Германия също осъди категорично терористичните атаки, идващи от Газа срещу Израел, заяви германският външен министър Аналена Бербок, предаде Франс прес.

Тя каза, че Германия е напълно солидарна с Израел и с неговото право, гарантирано от международното законодателство, да се защитава срещу тероризма.

Франция осъжда с най-голяма твърдост терористичните атаки срещу Израел, се казва в изявление на френското министерство на външните работи.

Париж изразява пълната си солидарност с Израел и с жертвите на тези атаки и потвърждава отново отхвърлянето на тероризма и привързаността си към сигурността на Израел, се казва в изявлението.

Италия подкрепя правото на Израел да се защитава срещу бруталната атака, която се извършва на нейна територия, пък се казва в изявление на италианското правителство, предаде Франс прес.

Рим осъжда с най-голяма твърдост терора и насилието, които сега се извършват срещу невинни цивилни. „Терорът няма да надделее никога. Ние подкрепяме правото на Израел да се защитава“, се казва в изявлението.

Лондон осъжда ужасяващите атаки на Хамас срещу Израел, предаде Франс прес, като се позова на изявление на британския външен министър Джеймс Клевърли.

„Великобритания ще подкрепя винаги правото на Израел да се защитава“, допълни министърът в Екс.

Тази сутрин Хамас изстреля множество ракети по Израел, които нанесоха щети на израелска територия и отнеха живота на една жена.

Израел започна да нанася въздушни удари по цели на Хамас в ивицата Газа и заяви, че ще победи в тази война, подета от Хамас срещу нея.

Израел също така каза, че въоръжени бойци на Хамас са проникнали на израелска територия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук