Начало НОВИНИ Броят на жертвите в Израел надвиши 1200

Броят на жертвите в Израел надвиши 1200

0

Израелските военновъздушни сили продължиха контраатаките си в ивицата Газа след мащабното нападение на ислямистката групировка „Хамас“ през уикенда, предаде ДПА.

Десетки изтребители са атакували повече от 200 цели в района на Ал Фуркан, съобщиха Израелските сили за отбрана рано тази сутрин. За трети път в рамките на 24 часа в ивицата Газа бяха извършени мащабни нападения. По данни на израелските военни са били поразени общо над 450 цели.

Военните заявиха, че квартал Ал Фуркан в северната част на ивицата Газа се използва от „Хамас“ като терористичен център. Израел заяви, че районът е бил база за множество терористични атаки, които са били извършени срещу Израел.

Броят на загиналите в Израел по време на мащабните атаки на „Хамас“, започнали в събота, вече нарасна до най-малко 1200 души, съобщи израелската телевизия „Кан“ тази сутрин.

Най-малко 3000 души са били ранени. Самите израелски въоръжени сили определят броя на загиналите от израелска страна на повече от 1000 души.

По данни на министерството на здравеопазването на Газа до вчера вечерта най-малко 900 души са загинали в ивицата Газа в резултат на контраатаките на израелските ВВС, а 4500 други са били ранени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук