Начало БЪЛГАРИЯ Борисов: ПП-ДБ да бъдат по-внимателни в изказа си, иначе отново ще има...

Борисов: ПП-ДБ да бъдат по-внимателни в изказа си, иначе отново ще има избори

0

За този град и региона нямам неизпълнено обещание“, заяви пред актива на ГЕРБ в Шумен лидерът на партията Бойко Борисов. Той дойде в Шумен, за да подкрепи кандидата за кмет на града проф. Георги Колев и бе посрещнат с хита на Фреди Меркюри „Ние сме шампиони“.

Заставайки пред актива на партията от региона Борисов не скри огорчението си от отсъствието на кмета на Шумен Любомир Христов. Кметът се обидил, че не бил издигнат за трети мандат от ГЕРБ и не дошъл на срещата. За местния вот на 29 октомври ГЕРБ номинира за кмет ректора на Шуменския университет проф. Георги Колев.

„Тука отпред има един празен стол. И пред вас и медиите искам да се обърна към Любо… ГЕРБ не сме династия. И аз мисля, приятелю, да си два мандата депутат, да си два мандата кмет, да сме открили десетки обекти, предприятия, църкви… И да дойда в Шумен и да не ме посрещнеш, ме натъжи. Това мога да ти кажа. Отсъствието ти днес не е отсъствие за пред партията. Защото когато в Шумен нямаше вода, когато трябваха да се връщат казармите, когато виждам тези прекрасни паркове и санирани блокове, когато започнахме ВиК проектите и пречиствателните станции… Наизуст, Любо, мога да ги изброя. Помня времето в Хитрино. Съжалявам, че Нурдин по подобен начин постъпи. Явно е модерно в този регион. Десетки милиони вложихме в Хитрино, къщи построихме“, каза Борисов.

И добави: „Аз не искам никой да ми е благодарен. Ние не сме се родили депутати и кметове. Ние сме избор на народа.“.

Но после отново се върна към отсъствието на кмета и състоянието на региона:
„С какво сме го засегнали? Къде са уважаемите медии? Гарантирам ви, че ако проф. Колев, пожелавам ти и академик да станеш или пък ако станеш един ден министър на образоването, ще станеш академик. Такава е модата. Но като начало – стани кмет. В Шумен няма сложена една лъжица асфалт… Досега училища, старчески домове… правехме ги с Любо. Но той беше длъжен да дойде тук. Защото индустриалната зона на Шумен тегли повече промишлен ток от Варна. Толкова заводи се направиха. И инфраструктура. И това сме го работили заедно.“

„Но животът е такъв. Минава време. Много ми е интересно – сутрин като тръгнат на среща с мен и се бръснат (и се гримират) – какво ли си мислят какво ще ми кажат като дойдат на среща с мен. Но аз не ги питам, а виждам, че ги мъчи, искат да кажат нещо. Партията е по-важна от всички. Ние сме длъжни да правим промени. На мен никой не ми е дал нещо даром. Сам съм се преборил, сам съм направил партия. И с този екип, ние с вас сме градили и градили“, продължи лидерът на ГЕРБ.

„Два мандата депутат, два мандата кмет. И да си недоволен от Бойко е малко като…“, допълни той.

После Борисов се спря върху „аритметиката“ на подкрепата за кабинета.

Но не спести огорчението си от поведението на някои от „елементите“ на „сглобката“: „Ония двамата да ми се правят на интересни. Ще ги строим пред нашата стая. Ако не, отиваме на избори. Да бъдат по-внимателни с изказа“. Той обаче не назова поименно лидерите на ПП – ДБ Кирил Петков и Христо Иванов, които след гласуването на вота на недоверие дадоха пресконференция, на която не отчетоха подкрепата на ГЕРБ за оцеляването на кабинета.

Бойко Борисов се оплака отново, че сега пак Корнелия Нинова обвинява ГЕРБ. „Вие сте виновни“, но ние три години не сме управлявали“, напомни той.

„Пред очите ми провалиха много неща в държавата. Сега искат да провалят и градове“, заяви той.

„Обективната истина е много важна. А в момента имаме две ужасни войни – в Украйна и в Израел. Времената стават все по-трудни. С времето съм го доказал – за този град и региона нямам неизпълнено обещание“, заяви в заключение Бойко Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук