Начало НОВИНИ Махмуд Абас отказа среща с Байдън след атаката срещу болница в Газа

Махмуд Абас отказа среща с Байдън след атаката срещу болница в Газа

0
Президентът на палестинската автономия Махмуд Абас отмени срещата си с американския президент Джо Байдън. Примината – атаката срещу болница в Газа, при която стотици цивилни се смятат за загинали. 

Американският президент заминава на посещение в Израел днес, а след това трябваше да се отправи на визита в Йордания. Планираната среща на върха в Йордания с арабските лидери обаче бе отменена. Байдън трябваше да се срещне с Абас в Аман като се очакваше да бъде обсъден въпросът с хуманитарните усилия и други елементи на конфликта в Близкия изток, избухнал с нова сила след атаката на „Хамас“ на 7 октомври. 

Според източника Абас се е оттеглил, за да протестира срещу предполагаемото израелско въздушно нападение срещу централната болница „Ал Ахли Араби“ в Газа, което е довело до смъртта на повече от 500 души, според здравни служители. Палестина и Израел си размениха взаимни обвинения за удара, като Тел Авив прозря Палестински ислямски джихад за нападението. И двете страни обаче отричат да имат участие. 

Махмуд Абас се е върнал в Рамала и призова за спешна среща на палестинското ръководство тази вечер след удара в болницата. Отмяната на участието на един от основните събеседници на Байдън в региона постави под въпрос дали той ще продължи посещението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук