Начало НОВИНИ Проф. Михаил Константинов: прави се една и съща шашма. От местните кметове,...

Проф. Михаил Константинов: прави се една и съща шашма. От местните кметове, които търсят преизбиране

0

Една и съща шашма се прави. Тя се прави от местните кметове, които търсят преизбиране. Те си внасят избиратели от други общини, където не са нужни. За гласуването ще ги докарат и после ще ги върнат. Това нещо е незаконно. Това коментира в ефира на Nova News проф. Константинов по повод информацията на ГРАО, че в 343 места в страната има необичайно активна миграция.

Трябва да има гигантски глоби. Не е нужно да глобите всички – хванете един и му „отрежете главата до кръста“ за назидание. Другите ще се замислят дали да продължат тази практика, добави той, цитиран от novini.bg. С уседналостта проблем няма, ясно е кой има право да гласува – трябва да имате регистрация по постоянен и настоящ адрес в съответната община минимум 6 месеца преди датата на изборите, отбеляза математикът.

Що се отнася до машините, бих казал, че в Европа такова гласуване няма. В последните 10 г. не се занимаваме с политики, занимаваме се с технологии. Заради съмненията за изборни измами при машинното гласуване лошото стана – доверието в изборния процес е сринато. Половината българи не вярват на машините, половината не вярват на хартиеното гласуване. Наблюдаваме фарс на изборния процес – занимаваме се с технологията на гласуването, а не с целта на вота, каза още проф. Михаил Константинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук