Начало БЪЛГАРИЯ Политолози: „ГЕРБ колабира в София“ и „Доста силни фигури са отказали на...

Политолози: „ГЕРБ колабира в София“ и „Доста силни фигури са отказали на Борисов“

0
„Беше важно как ще изглежда балансът на силите в страната. ГЕРБ колабира в София, има шанс да загубят други градове. Друго – феноменът „пран недобран“. Този скандал по поръчение с машините показа, че е точно такава историята“. Това заяви политологът Даниел Смилов в студиото на NOVA телевизия.

„Случилото се в София е това, че явно цялата партийна организация на ГЕРБ се почувства толкова спокойна, че не се размърдаха. Доста силни фигури са отказали на Борисов в последния момент, според мълвата, и е избран човек, който поне да не трябва да го търсиш в Уикипедия, за да разбереш кой е. ГЕРБ не се научиха – не може да вадиш кандидат в последния момент”, смята Нидал Алгафари.

„Нека видим окончателните данни – избирателната активност в София е 36%. Това е изключително ниска избирателна активност. ГЕРБ се сринаха в София. Да не забравяме, че те стартираха именно в София. Това ще има дългосрочни последици за партията”, подчерта Милен Любенов.

Според него вероятно скандалът с машините е мобилизирал гражданите.

Михаил Кръстев коментира: „Местните избори до голяма степен приключиха. Случилото се в петък целеше точно това. Машинното гласуване не пречи по никакъв начин на партиите за всички други избори, освен за местните“.

Смилов уточни: „Тенденцията е да не се отварят чувалите с невалидни бюлетини, защото ще лъсне, че те са за конкретни партии“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук