Начало НОВИНИ Новият кмет на Дупница е Първан Дангов с над 60% от гласовете...

Новият кмет на Дупница е Първан Дангов с над 60% от гласовете на избирателите

0

Първан Дангов отново е кмет на Дупница. 12 години след края на първия си мандат и 1 неуспешен опит на изборите през 2019-а година, той спечели балотажа в община Дупница с убедителните 63% преди окончателното преброяване на бюлетините.

От щаба на Първан Дангов започнаха празничната заря малко след 20ч. днес, след като представители на щаба събраха данните от протоколите във всички секции на община Дупница. 

Дангов води във всички секции, с изключение на ромската Гиздова махала, където губи с 300 гласа. През днешния ден там имаше засилено полицейско присъствие и жандармерия, а ромите се заканиха, че заради нарушаване на правата им като избиратели, излизат на протест и дори са готови да блокират АМ „.Струма“. Оказа се обаче, че в останалите ромски махали гласовете са били за Първан Дангов и това го потвърдиха хора от там, дошли пред щаба за празненствата.

Така или иначе, победата за Първан Дангов и хората от щаба му вече е факт. Освен официално декларираната от Възраждане, за Дангов на балотажа се оказа, че са работили и щабовете на Продължаваме промяната-Демократична, както и от Има такъв народ. Оказа се, че и декларираната към ГЕРБ от 6 партии подкрепа, не е осъществена на практика по време на днешния втори тур.И това стана ясно от присъствието на някои от техните представители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук