Начало БЪЛГАРИЯ Парламентът прекрати правомощията на шестима народни представители

Парламентът прекрати правомощията на шестима народни представители

0

Народното събрание успя да заработи тази сутрин, за разлика от вчера, след като всички парламентарни групи се включиха в осигуряването на кворума. Първата работа на депутатите беше да освободят петима свои колеги, които напускат законодателната власт заради местните избори.

Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС беше избрана за кмет на столичния район Панчарево. Социалистът Калин Калапанков ще ръководи община Брезово. Деян Николов от „Възраждане“, който се пробва неуспешно за кмет на София, все пак ще участва в управата на столицата, но като общински съветник. Общинар, само че във Видин, става и съпартиецът му Валери Сираков.

По-особен случай е депутатът от ГЕРБ-СДС Славена Точева. Тя няма да заеме място в местната власт. По-скоро пада жертва на поражението на партията си във Варна, откъдето тя самата беше избрана като депутат. За отбелязване е, че при гласуването на искането й да напусне парламента, единствено за Точева имаше няколко десетки гласа „против“.

Трябваше да се гласува и оттеглянето на парламента на Петър Куленски от ПП-ДБ, който спечели кметските избори в Пазарджик. Това дори беше влязло в дневния ред. По причина, която остана неясна, той беше пропуснат. Още по-странното е, че Куленски вече го няма на сайта на парламента като депутат от десницата. От пресцентъра на ПП-ДБ увериха, че той напуска Народното събрание заради новия си пост.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук