Начало БЪЛГАРИЯ Димо Дренчев: Все още не можем без руски петрол

Димо Дренчев: Все още не можем без руски петрол

0

„Имаме два прочита. Единият е чисто корупционен – някой прибира тези пари, както са ги прибирали всички досега финансови министри, премиери или който ги е прибирал. Другото е жестоката действителност, че ние не можем без руски петрол все още. Това, което ще спаси рафинерията да продължи да работи и да нямаме криза на пазара на горива на Балканите е т.нар. казахстански петрол, който с едно голямо намигване от агенция „Митници“ се признава за казахстански, но всъщност е руски петрол.“

Така коментира депутатът от „Възраждане“ Димо Дренчев излезлия по-рано днес доклад на неправителствени организации, според който притежаваната от „Лукойл“ рафинерия „Нефтохим“ заобикаля забраната на Европейския съюз за търговия в държави членки с продукти, произведени от руски петрол, от което Кремъл е спечелил около 1 милиард евро.

Дренчев коментира и проектобюджета за 2024 г.:

 

Системата донус-бонус, което беше безумно предложение, в момента придобива много добър вид. Ще се приемат само сигнали, които касаят събиране на приходи над 100 000 лева. Това вече става приемливо, аз започвам да го харесвам.

По неговите думи друго добре предложение е малките ресторанти с оборот до 100 000 евро да минат на патентен данък, който остава в общините.

„Същевременно са запазени едни доста наивни, глупави предложения“, допълни той, цитиран от euronewsbulgaria.com.

Ако правителството стигне до събирането на бакшишите в ресторантите и облагането им с данъци, много сме го закъсали.

Честната позиция беше на Асен Василев да обяви повишаването на данъците на имотите в седмицата преди изборите, а не седмицата след изборите, каза Дренчев.

„Тогава щяхме да видим мнението на избирателите по този въпрос и изборните резултати щяха да бъдат различни“, подчерта той.

„Общините са системно недофинансирани. Те нямат средства, не могат да покриват разходите си и са страшно зависими от централния бюджет. Политиката на „Възраждане“ е това нещо да намалява и да вървим в посока децентрализация“, посочи още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук