Начало НОВИНИ Тръмп повежда на Байдън в предварителните анкети в 5 от 6 решаващи...

Тръмп повежда на Байдън в предварителните анкети в 5 от 6 решаващи щата

0

Нови тревожни новини за действащия президент на САЩ Джо Байдън. Безспорният фаворит за номинацията на Републиканската партия и бивш държавен глава Доналд Тръмп взема преднина в проучванията на нагласите на избирателите.

Рейтингът на авторитетния портал Real Clear Politics – издание, което след отблизо нагласите на избирателите, сочи, че ако изборите бяха днес, за Тръмп биха гласували 45.6% в национален мащаб, докато за Байдън – 44.5%.

Освен това Тръмп излиза напред в 5 от 6 колебаещи се щата, които обаче са жизнено важни за спечелването на изборите – в Уисконсин Тръмп е напред с 2%, в Пенсилвания – с 3%, в Джорджия – с цели 9%, в Невада и Аризона с по 4% преднина. Единственият колебаещ се щат, в който води Байдън, е Мичиган – с нищожния 1%.

В същото време на традиционния въпрос накъде върви страната под управлението на Джо Байдън, отговорът на американците е ужасяващ за него – цели 66,5% смятат, че държавата е поела в грешната посока. За правилната са гласували едва 25.0%.

Тръмп е безспорен фаворит за номинацията на републиканците с одобрението на 58.5% от тях. Далеч зад него с 14.4% е губернаторът на Флорида Рон Десантис.

На всичкото отгоре Тръмп успя да си осигури подкрепата на двама важни спонсори на Републиканската партия, нанасяйки по този начин финален удар срещу вътрешните си съперници.

Робърт Бигълоу, един от най-зтъкнатите спонсори на губернатора на Флорида Рон Десантис, обяви, че прехвърля подкрепата си за Доналд Тръмп. Тоя заяви за Las Vegas Review-Journal, че Десантис не е „достатъчно силен“, нито е върховният главнокомандващ, от който САЩ имат нужда.

На страната на Тръмп премина и съоснователят на Home Depot Бърни Маркъс, обявявайки го за „единствено правилния избор“ в този свят на политика с високи залози.

В кратък коментар за RealClearPolitics 94-годишният Маркъс написа, че, макар да е изтощен от политиката и да е искал да остави младите поколения да поемат щафетата, е разбрал, че не може да се оттегли, „защото залозите са прекалено големи“.

„За демократите изборът е лесен. Ако се чувстваш по-добре, отколкото преди 3 г., трябва да гласуваш за Джо Байдън или който стане кандидат на демокраните“, написа Маркъс. „За републиканците изборът също е лесен. Да застанем лице в лице с него – Доналд Тръмп ще спечели номинацията. Трябва да направим всичко, за да спечели и президентските избори.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук