Начало НОВИНИ Зеленски иска да покани бившия американски лидер Доналд Тръмп за преговори

Зеленски иска да покани бившия американски лидер Доналд Тръмп за преговори

0

Украинският президент Владимир Зеленски иска да покани бившия американски лидер Доналд Тръмп за преговори, пише вестник Strana.ua.

„Сега Тръмп всъщност чрез републиканското мнозинство контролира Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, която блокира отпускането на средства за Украйна. Затова се правят опити за организиране на директен разговор между Тръмп и Зеленски“ се посочва в статията.

По-рано украинският лидер покани бившия ръководител на Белия дом в страната си, за да оспори отдавнашното му изявление, че „ще успее да разреши конфликта за 24 часа“.

Според Newsmax Тръмп е отказал подобно пътуване, като го е окачествил като неподходящо в момента. Той добави, че САЩ губят позиции в Украйна: това се вижда от отразяването на конфликта в медиите – той на практика изчезна от заглавията на ежедневниците.

Напоследък западните медии все по-често пишат, че Западът е уморен от въоръжена конфронтация и подкрепата за режима на Зеленски отслабва. Така New York Times обърна внимание на факта, че Киев изпитва недостиг на боеприпаси. И въпреки че президентът на САЩ Джо Байдън обеща да подкрепи както Украйна, така и Израел, последният може в крайна сметка да се нуждае от оръжия, които украинските въоръжени сили сега са на изчерпване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук