Начало БЪЛГАРИЯ Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

0

На тържествена церемония в Столична община, новоизбраният градоначалник на столицата Васил Терзиев положи клетва малко след 10 часа, заедно с кметовете на райони и кметства. 

Терзиев поема властта след четири поредни мандата на бившия вече кмет на София Йорданка Фандъкова.

Председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) – София Полина Витанова пожела на новия местен парламент на столицата да изграждат доверие, да загърбят политическите пристрастия и да бъдат мъдри.

„Въз основа на данните, ОИК прие решение, съгласно което са избрани кмет на Столична община, кметове на райони и общински съветници“, заяви Витанова, след което Васил Терзиев първи положи клетва и сложи своя подпис под удостоверението. След това дойде ред и на новоизбраните общински съветници, сред които са и кандидатите, които премериха сили на изборите – Антон Хекимян от ГЕРБ и Ваня Григорова от БСП, както и Вили Лилков от „Синя София“.

Междувременно ще се проведе и първото заседание на новия Общински съвет на столицата.

Веднага след първия тур на местните избори в края на октомври Столичната общинска избирателна комисия обяви избраните 61 членове на СОС. В състава на съвета този път не влиза нито един избран независим кандидат.

Новоизбраният кмет Васил Терзиев вече обяви, че кандидатурата на ПП-ДБ и „Спаси София“ за председател ще бъде на Борис Бонев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук