Начало БЪЛГАРИЯ Ивайло Мирчев: Бюджет 2024 г. е най-добрият бюджет в последните 15 г.

Ивайло Мирчев: Бюджет 2024 г. е най-добрият бюджет в последните 15 г.

0

Въпреки всички забележки бюджет 2024 г. е най-добрият бюджет в последните 15 г., смята депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„На мен ми се искаше да е по-десен, с много по-голям акцент върху развитието на бизнеса, предприемачеството и по-реформаторски“, заявява той във Facebook профила си.

Той посочва няколко акцента  от него. По думите му пенсиите са почти удвоени с последните два бюджета, през 2024 г. ще нарастнат с нови 11%; бюджетът с най-голямата капиталова програма, а през 2024 г. започва работа по 5 магистрали едновременно („Европа“, „Струма“, Русе-В. Търново, „Хемус“, Видин-Ботевград).

Според Мирчев в този бюджет е заложена социална политика, която подпомага само бедните. Завършва се база данни с доходите на хората, така че подпомагането да е насочено към хората, които са наистина в нужда, а не собственик на басейн с подгряване зимата да получава 20-30 пъти повече субсидия за ел. ток, в сравнение със собственик на двустаен апартамент, допълни той.

„Овладян бюджетен дефицит – 3%, след като преди месеци служебното правителство предложи дефицит от 6,4% и се говореше за фалит на държавата“, заявява той.

„Капиталовата програма е прозрачна, като са включени конкретни проекти, за разлика от управленията на ГЕРБ, когато имаше само обща сума“, посочва още той.

„В допълнение – на финала сме по отношение на Шенген, еврозоната и промените в Конституцията, каквито бяха и заявките ни в началото и причината да подкрепим този кабинет“, изтъква още Мирчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук