Начало БЪЛГАРИЯ Искрен Арабаджиев: 1/3 от парите не минават през данъчната система, а остават...

Искрен Арабаджиев: 1/3 от парите не минават през данъчната система, а остават скрити. Против сме вдигането на данъците

0

Откакто Асен Василев е министър на финансите имаме нова философия за бюджета и правенето на политика, коментира пред БНТ депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Искрен Арабаджиев за Бюджет 2024 г.

„В крайна сметка всички апокалиптични картини, които ни разказват, не са верни. Искаме да направим следното – местните приходи, които събираме от данъци и такси, да ги инвестираме в местната икономика и да повишим доходите на хората, а с европейските средства да увеличаваме инвестициите в инфраструктура, в капитал, в машини“, посочи Арабаджиев, цитиран от novini.bg.

Той бе категоричен, че коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ е твърдо против вдигането на данъците.

„Без да вдигаме данъците, но да си ги събираме. Всички промени в данъчните закони целят да не натоварим бизнеса, но да вземем мерки, така че бизнесът да се изсветли. 1/3 от парите не минават през данъчната система, а остават скрити. Ние сме против увеличаване на данъците“, обясни Арабаджиев.
По думите му твърдението, че ръстът на пенсиите се финансира чрез емитирането на държавен дълг е лъжа. „Всички социални плащания са в рамките на собствените приходи на държавата и дори имаме още 4 млрд. бв. допълнително. Теглим само 6 млрд. лв., за да инвестираме в капиталовите проекти, които за пръв път от 15 години са публикувани и включени в проекта за държавния бюджет“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук