Начало БЪЛГАРИЯ Николай Денков: Земи няма да се продават, темата е приключена

Николай Денков: Земи няма да се продават, темата е приключена

0

Няма да се продават земи и тази тема е приключена!

Това заяви премиерът акад. Николай Денков от парламентарната трибуна. Думите му бяха в отговор на Станислав Балабанов от ИТН.

Министър-председателят отговаря на депутатски питания на блицконтрол в парламента.

Правителството няма намерения да продава държавна земя, защото не е изгодно, повтори Денков.

„Каквито и писма да се разменяни между Министерството на финансите и земеделското министерство, говорих и с двамата министри, и нямат желание и намерение да продават земи от Държавния поземлен фонд“, продължи Денков.

„Напълно нормално е да си пишат министри, единят да пита дали е нормално да се продава земя и другият да му каже, че не е изгодно. Тогава предложението се оттегля и не е прието. Напълно е нормално“, доави той.

По отношение на бюджетите, премиерът каза, че само се правят внушения, че държавата щяла да се разпадне, всичко отивало към някаква невиждана криза, а всъщност то било съвсем различно – България се развивала по най-добрите показатели.

„Бюджетът ще бъде изпълнен по правилния начин, няма да има излишен дефицит, и всичко ще бъде в зададените параметри“, каза още Денков.

Според него всичко друго било с цел обществото да се излъже за едни неистини.

Средата у нас за правене на бизнес е проблемна все още, каза премиерът Денков в отговор навъпрос от депутата от БСП проф. Румен Гечев.

„Успехът на Румъния се дължи на това, че тя реформира правосъдната си система преди десет години. Един от сериозните проблеми е средата за правене на бизнес у нас“, смята Денков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук