Начало БЪЛГАРИЯ Ивайло Мирчев похвали ДПС за борбата им срещу влиянието на Путин в...

Ивайло Мирчев похвали ДПС за борбата им срещу влиянието на Путин в България

0

Притеснявам се дали няма да свикнем с ежедневните кризи. Това заяви Ивайло Мирчев от ПП-ДБ по повод „сглобката“.

Отдавна трябваше да има ясен механизъм за подбор на регулаторите. Готови сме да подкрепим такова като нашето правителство, за да сменим регулаторите, които и сега не работят, допълни той.

Според Мирчев депутати от ГЕРБ давали знак на „Възраждане“ по време на заседания за определени гласувания. Депутатът допълни, че с подписването на „Механизма за решения“ с ГЕРБ-СДС такива гласувания ще се отменят.

Ако не се приемат промените в Конституцията, ключови министри ще подадат оставка, категоричен бе представителят на ПП-ДБ.

„ДПС не са партньор в това правителство, но ако някой си мисли, че можем да приемем промените в Конституцията без тях – не можем. Не сме коментирали дали те ще подпишат „Механизма за управление“, каза той.

„Ако ДПС предложат „чист“ кадър, може да заеме място в регулаторите. Напомням, че в регулаторите се назначават хора от различни партии“, коментира Мирчев.

ДПС са много адекватни по отношение на борбата с руското влияние. България вече не е зависима от руското гориво, допълни той.

„Правим всичко възможно да разградим модела на ГЕРБ и ДПС“, съобщи Ивайло Мирчев.

Мирчев коментира, че си е общувал с вътрешния министър Калин Стоянов само по телефона, а спрямо военната помощ за Украйна той е бил много адекватен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук