Начало НОВИНИ Повдигнаха нови обвинения срещу сина на президента Байдън – Хънтър за неплащане...

Повдигнаха нови обвинения срещу сина на президента Байдън – Хънтър за неплащане на данъци

0

В четвъртък Министерството на правосъдието повдигна нови наказателни обвинения срещу сина на президента на САЩ Джо Байдън, Хънтър, като го обвини, че не е платил 1,4 млн. долара данъци, докато е харчил милиони долари за охолен начин на живот.

Според обвинителен акт, внесен в Окръжния съд на САЩ в Централна Калифорния, Хънтър Байдън е уличен в три престъпления и шест данъчни престъпления.

Той е заплашен от до 17 години затвор, ако бъде признат за виновен по обвиненията. Министерството на правосъдието заяви, че разследването срещу Байдън продължава.

„Обвиняемият е участвал в четиригодишна схема да не плати най-малко 1,4 милиона долара самоначислени федерални данъци, които дължи за данъчните години от 2016 до 2019 г.“, посочва се обвинителният акт, както и че е „похарчил милиони долари за екстравагантен начин на живот, вместо да плаща данъчните си сметки“.

Говорител на специалния прокурор Дейвид Вайс и адвокат на Хънтър Байдън не отговориха веднага на исканията за коментар, пише „Ройтерс“.

В обвинителния акт от четвъртък се посочва, че Хънтър Байдън е „печелил чудесно“, докато е бил в бордовете на украински индустриален конгломерат и китайски фонд за частни капиталови инвестиции, и с нарастването на доходите му разходите му се увеличават.

Само през 2018 г., гласи обвинителният акт, Хънтър Байдън е „похарчил повече от 1,8 милиона долара, включително приблизително 772 хил. долара тегления в брой, приблизително 383 хил. долара плащания на жени, приблизително 151 хил. долара в дрехи и аксесоари“ наред с други разходи.

„Подсъдимият не е използвал нито един от тези средства, за да плати данъците си през 2018 г.“, казва се още в обвинителният акт.

През октомври Хънтър Байдън пледира невинен по обвиненията в Делауеър, че е излъгал за употребата на наркотици, докато е купувал пистолет, в първото наказателно преследване на син или дъщеря на действащ президент на САЩ.

Вайс повдигна тези обвинения срещу него, след като по-рано предложено споразумение за признаване на вина се разпадна при съдийския разпит. Вайс все още проучва дали Хънтър Байдън може да бъде обвинен за нарушения на данъчните закони.

Специалният прокурор, разследващ Хънтър Байдън, назначи голямо жури в Лос Анджелис, за да потърси документи и възможни показания от множество свидетели като част от федералното разследване на неговите бизнес сделки, съобщи Си Ен Ен миналия месец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук