Начало БЪЛГАРИЯ Рекет на невинни с обещания за ремонти: Нагли измами за десетки хиляди

Рекет на невинни с обещания за ремонти: Нагли измами за десетки хиляди

0

Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора с десетки хиляди левове. В град Игнатиево има и хора, които живеят от рекет на невинни. Действат по следния начин – пускат се обяви за ремонти на покриви, когато ги потърсят, бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Тогава започва същинския тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят. „По следите“ по NOVA разказва за историите на хора, които са били заплашвани и измамени с 42 000 хил. евро.

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми, регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

„Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката, не можеш и си стара“, това заявява бригадата пред Татяна Янчева, потърпевшата. „Ако не вземат допълнително пари”, разказва тя.

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. „Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук