Начало НОВИНИ Сергей Лавров: 500-годишната доминация на Запада в света приключва

Сергей Лавров: 500-годишната доминация на Запада в света приключва

0

Русия стана по-силна в резултат на конфликта в Украйна – точно както го направи, като победи Хитлер и Наполеон, твърди нейният външен министър, предаде Скай нюз.

В широкообхватна поредица от твърдения Сергей Лавров заяви, че „хибридната война“, която Западът уж води срещу Русия, се основава на „културата на отмяната“.

Той също така твърди, че „500-годишното господство на Запада над света“ е към своя край.

Лавров, който е санкциониран от Великобритания и ЕС, заяви, че Западът се опитва да изтощи Русия в Украйна.

„От украинците зависи да признаят колко дълбоко са в дупката, където са ги поставили американците“, каза Лавров за войната.

На въпроса какви са шансовете на дипломацията да доведе до прекратяване на огъня или мир, той отговори: „Ще трябва да се обадите на г-н Зеленски, защото преди година и половина той подписа указ, забраняващ всякакви преговори с Путин“.

Той твърди, че Русия е станала по-силна поради конфликта в Украйна, точно както е станала по-силна, побеждавайки Наполеон и Хитлер в миналото.

Москва не оповестява редовно броя на жертвите си във войната, но Украйна твърди, че е убила повече от 338 000 руски служители от началото на инвазията през февруари 2022 г.

Лавров говори и за конфликта между Израел и Хамас.

Външният министър заяви, че не е приемливо Израел да използва атаките на Хамас от 7 октомври като оправдание за колективното наказание на палестинския народ и призова за международен мониторинг на място в Газа.

Той твърди, че Русия е казвала на Израел в продължение на много години, че единственият най-опасен фактор в Близкия изток е нерешеният статут на палестинска държавност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук