Начало НОВИНИ Русия в ООН: Колкото и оръжия да измоли Зеленски от САЩ, всички...

Русия в ООН: Колкото и оръжия да измоли Зеленски от САЩ, всички ще бъдат унищожени и пленени

0

Според първия заместник-постоянен представител на Москва Дмитрий Полянски евентуалното предаване на оръжия по никакъв начин няма да повлияе на изпълнението на руските цели в Украйна.

Колкото и оръжия да измоли Володимир Зеленски по време на посещението си в Съединените щати, всички те ще бъдат или унищожени от руската армия, или изоставени, заяви на среща на Съвета за сигурност на ООН първият заместник-постоянен представител на Москва в организацията Дмитрий Полянски, предават РИА Новости и „Фокус“.

„Без значение колко оръжия изпроси украинският диктатор по време на започващото си цирково шоу с протегната ръка в Съединените щати, всички те ще бъдат или унищожени от руската армия на бойното поле, или просто изоставени. Това вече е признато от водещите западни военни експерти“, заяви дипломатът.

Зеленски започна посещението си във Вашингтон в понеделник. По време на първата си реч във военната академия той разкритикува Конгреса за забавянето му в съгласието за допълнителна помощ на Украйна и поиска оръжия. Във вторник той ще има аудиенция при президента на САЩ Джо Байдън и срещи с представители на Конгреса.

Според Полянски евентуалното предаване на оръжия по никакъв начин няма да повлияе на изпълнението на руските цели в Украйна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук