Начало НОВИНИ Политолог: „По-аморална и антиевропейска управленска конфигурация в българската политика никога не е...

Политолог: „По-аморална и антиевропейска управленска конфигурация в българската политика никога не е имало“

0

„ПП-ДБ и ГЕРБ и ДПС се срастват под булото на промени в Конституцията, евроатлантизъм, страх от външни фактори и делене на порциите на властта, визирам регулаторите. Общият интерес ги държи, всякаква морална компонента трябва да се изкара от уравнението на властта в момента“, коментира политологът Калоян Методиев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му споменатите партии са сключили с погнуса пакта за съставяне на правителство и не може да очакват нещо различно от нулев резултат.

„Започвам да си мисля, че не искат да влизаме в Шенген. Допускам, че всичко е на вербално ниво, а нямат интерес да се влезе в общата европейска сигурност по отношение на външните граници. Всичко пада като кула от карти – Шенген, Еврозоната, ПВУ. Губят пари, пренаписват нещо и пробутват свои фирми. Имахме нужда от тези пари, в крайна сметка оставаме без тях“, каза още Методиев.
Според него има договорки между ГЕРБ и президента Румен Радев по отношение на управлението на страната.

 

„По-аморална и антиевропейска управленска конфигурация в българската политика никога не е имало“, настоя политологът.

 

„Като са двама конституционните съдии, как ще ги разделят на трите групи? Трябва да кажат конкретно кой зад кого застава, за да е ясно чии интереси ще прокарват. Това правителство ще падне – има външни фактори, има и улица. Улицата свикна на всичко, но най-голямото предателство е към избирателите на ПП-ДБ. Събраха се за определени цели, които не изпълниха и няма да изпълнят“, категоричен е Методиев.
Трите дълги управления на Бойко Борисов са ни поставили зад Румъния за Шенген и сега трябва да тичаме след северната ни съседка, смята политологът. Методиев е на мнение, че бившият премиер „опитва да задържи разпада в ГЕРБ, превръщайки се в дилър на време“.

„От 240 депутати, имаме единствено 20 опозиционни. Не се предаде и продаде Нинова, всичко се изля върху нея. Тази опозиция съществува. Напуска петата колона. Намериха си нов гостоприемник – той се казва Румен Радев. Прави поредната си партия – съветниците му, назначени хора в служебния кабинет, инициативният комитет за 3 март. Не е спирал да прави партии. Всички президенти се борят за държавите си, той не обели и дума в последните 5 дни да подкрепи усилията за Шенген. Това е отказа от служебни задължения и предателство“, завърши Методиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук