Начало НОВИНИ Конгресът във Вашингтон започва разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън

Конгресът във Вашингтон започва разследване за импийчмънт на президента Джо Байдън

0

Конгресът на САЩ одобри вчера официалното започване на разследване за импийчмънт на Джо Байдън, чийто мотив са спорните бизнес сделки на сина на президента в чужбина, но демократите го смятат за напълно неоснователно, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тази процедура на практика няма шанс за успех, но може да се превърне в главоблъсканица за Белия дом преди президентските избори през ноември 2024 г., на които Джо Байдън е кандидат. Републиканците, които от януари насам имат мнозинство в Камарата на представителите, обвиняват демократа Байдън, че е използвал влиянието си, когато е бил вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017 г.), за да даде възможност на сина си да осъществи съмнителни бизнес начинания в Китай и Украйна.

„Джо Байдън многократно е лъгал американския народ“, заяви ръководителят на комисията за надзор към Камарата на представителите Джеймс Коумър. Президентът, демократите и синът му отричат тези обвинения.

„Баща ми никога не е участвал финансово в бизнес делата ми“, отвърна вчера на пресконференция пред сградата ма Конгреса Хънтър Байдън, който се превърна в любима мишена на десницата. Петдесетгодишният мъж, чието минало е белязано от зависимости и който е обвиняем по две дела, призна, че е направил „грешки“ в живота си.

Но той обвини „тръмпистите“, че се опитват да го „дехуманизират“, за да „навредят“ на баща му. По тази причина отказа да участва в изслушването при закрити врата, организирано от републиканците, които го бяха призовали да се яви вчера в Капитолия. Осемдесет и една годишният президент винаги публично е подкрепял Хънтър Байдън, като често е повтарял, че се „гордее“ с него.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук