Начало БЪЛГАРИЯ „Възраждане“ и ИТН блокираха трибуната на НС

„Възраждане“ и ИТН блокираха трибуната на НС

0

Народните представители стартираха парламентарния ден, но депутатите от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ блокираха достъпа до парламентарната трибуна. Затова ораторите бяха принудени да използват преносим микрофон и да говорят от място.

Извънредно заседание на парламента бе насрочено за днес, след като миналата седмица те не успяха да се съберат два пъти – едното заседание беше блокирано от опозицията, другото – от управляващи.

Предложението за изказване от място беше на Десислава Атанасова от ПГ на ГЕРБ-СДС. То беше одобрено с гласовете на 125 народни представители. Четирима гласуваха против.

На извънредното заседание, планирано за днес се очаква да приемат окончателно бюджетът на здравната каса и ДОО. В бюджета на НЗОК за 2024 година са заложени 8 млрд. лв. Повече средства от тази година – с около 20%, са предвидени за доболничната помощ, профилактиката и денталните дейности.

24,3 млрд. лв. са заложени в бюджета на ДОО за догодина. Предвидено е повишаване на минималната заплата – на 933 лв., както и увеличение на максималния осигурителен праг на 3750 лв. С 1,1 млрд. лв. повече са планираните пари за здраве догодина, предаде БНТ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук