Начало НОВИНИ Доц. Петър Чолаков: Цената на това правителство не е тайна

Доц. Петър Чолаков: Цената на това правителство не е тайна

0
„Цената на това правителство не е тайна. Това до голяма степен беше се разсеят мрачните облаци над главата на г-н Борисов и г-н Горанов. Г-н Сарафов прати в трета глуха делото за „Барселонагейт“ и делото за изнудването на хазартния бос Васил Божков – тези неща отидоха в трета глуха, а самият Сарафов, който е замесен в аферата „Осемте джуджета“, даже някои го наричат „деветото джудже“, вероятно ще продължи поне още една година да бъде временно изпълняващ главен прокурор, а нищо чудно и да стане“.

Това заяви политологът доц. Петър Чолаков.

„За мен въпросът е – каква е цената на това управление, каква е политическата цена, която доведе до формирането на сглобката, която се създаде през юни, на база на какъв компромис беше изградена тя“, посочи политологът.

Той коментира и проблемите в Столична община. Ще има сглобка в Столичния общински съвет, прогнозира доц.  Чолаков пред БНР. „Няма как да няма сглобка. Най-вероятно в много отношения ще бъде доста безпринципна. Ще се играе на парче. Ще играят и с хората на Ваня Григорова, и с ГЕРБ, с всеки ще играят“, смята той.

„Надеждата е във Васил Терзиев – като нова политическа фигура – това да бъде фигурата, около която да бъде възобновен проектът на тези формации ПП-ДБ“.

Политологът изрази съмнение, че всичко, планирано от депутатите, ще се гласува преди коледната почивка.

По отношение на бюджета той очаква все пак, че ще се постигне някакво съгласие.

Според него по-големият препъникамък е при конституционните промени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук