Начало НОВИНИ Нинова: Съдебната реформа не цели никаква справедливост

Нинова: Съдебната реформа не цели никаква справедливост

0

От всички вреди, които сглобката нанесе на държавата, промяната в Конституцията е най-голямата. С двойното гражданство на депутати и министри предават националния суверенитет. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след приетите промени в Конституцията, цитирана от novini.bg.

„Съдебната реформа не цели никаква справедливост и никаква независимост на съдебната система. Разпределиха си и порциите в съдебната система. „Демократична България“ и Христо Иванов най-накрая си получават съдиите сами да избират своята квота във ВСС – негова отдавнашна мечта. ДПС получават една политически зависима прокуратура, а Бойко Борисов получава голо обещание, че ще го пазят докрай. Това представлява съдебната реформа, която приеха през Конституцията“, смята тя.

„Следващата им стъпка, както Кирил Петков обяви, са регулаторите, които ще бъдат разпределени на три по политически принцип, за да се окопаят там за следващите 5 или 7 години. Това е поредното завладяване на официалната държавата от задкулисната държава“, допълни още Нинова.
Според нея управляващото мнозинство е отворило вратичка за преговори с президента, вкарвайки думата „могат“ при „правомощията на служебния кабинет могат да се ограничават със специален закон“. „Допускаме, че това е врата да водят скрити разговори с президента.“

„От самото начало БСП е единствената партия, която стои на твърди позиции за промяна на модела на управление на държавата, което минаваше и през промяна в Конституцията. Това не е промяна, а подмяна. Ние сме единствената алтернатива. Всички възможни средства за обжалване на приетите промени ще ги оползотворим“, категорична бе тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук