Начало НОВИНИ ОИК-София гледа сигнал срещу кмета Терзиев

ОИК-София гледа сигнал срещу кмета Терзиев

0

Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно днес заради постъпил сигнал относно правомощията на кмета Васил Терзиев, предаде БНР.

„Сигналът е за вероятна несъвместимост на кмета Терзиев съгласно член 41, алинея 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Посочено е, че той все още има дялово участие в търговско дружество. Днес в 13 часа ще има заседание на ОИК. По-късно ще бъде качен на сайта протокол от заседанието – ще бъде ясно от кой е сигналът и точно какъв е“, заяви председателят на комисията Полина Витанова.

Тя обясни каква е процедурата:

„Той следва в 30-дневен срок да е предприел действие за прекратяване на търговската си дейност и съответно участие в управлението на търговски дружества. Трябва да е уведомил за това писмено ОИК. Г-н Терзиев има подадено уведомление в този 30-дневен срок. Оттук насетне следва комисията да установи дали той е предприел тези действия, за да прекрати участието си. Комисията ще изиска необходимите документи за това, които след това да прегледа. Г-н Терзиев ще има възможност след това в 3-дневен срок да представи становище“.

По думите ѝ при установяване, че тези действия не са извършени, се прекратяват правомощията на кмета. В обратния случай – сигналът няма да има основание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук