Начало НОВИНИ Боец на украинския батальон „Кракен“ заяви, че е изумен от тактиката на...

Боец на украинския батальон „Кракен“ заяви, че е изумен от тактиката на руската армия

0

Руската армия подготви отлична отбранителна линия, която беше невъзможно да бъде пробита по време на контранастъплението. Това заяви боец ​​от батальона „Кракен“ в интервю за журналиста Роман Бебех, предаде Lenta.ru.

Според него контранастъплението не е започнало веднага по план, по-специално е липсвала координация на действията между отделните части.

Контраофанзивата на украинските въоръжени сили започна през лятото на тази година, но украинската страна не успя да постигне почти никакви резултати по отношение на териториален напредък. Предвид неуспеха на Украйна, руската армия може да започне собствена широкомащабна офанзива, смятат руски военни експерти. Според тях това е продиктувано от логиката на войната.

 

Боецът ​​от батальона „Кракен“ разкритикува и военната стратегия на Украйна за тази дългоочаквана контраофанзива. Русия за няколко месеца успя да изгради няколко отбранителни линии, които се оказаха невъзможни за преминаване. Някои експерти критикуват западните страни, че не са доставили нужните оръжия на Украйна по-рано и че атаката се е забавила с няколко месеца, които са позволили на Русия да се подготви добре.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук