Начало БЪЛГАРИЯ Подполковник от армията Даниел Дейвис: Парите на САЩ няма да помогнат на...

Подполковник от армията Даниел Дейвис: Парите на САЩ няма да помогнат на Украйна да спечели войната

0

Украйна няма да може да спечели конфликта с Руската федерация, дори ако САЩ отпуснат нов пакет помощ на властите в Киев. Това мнение изрази пенсионираният подполковник от армията на САЩ Даниел Дейвис в интервю за GB News.

„Украйна няма военен път към победата. Нагласите към конфликта се променят. Хората започват да говорят за нереалистичния подход, който предполага, че разпределянето на повече пари ще промени резултата от конфронтацията“, каза той. Дейвис отбеляза, че „руската страна продължава да расте и да става по-силна“ във военно и икономическо отношение.

Според него финансовата помощ, доставките на оръжие и боеприпаси и предоставянето на разузнавателни данни от САЩ са помогнали на Украйна да запази своята държавност, но властите в Киев няма да могат да победят Русия. В същото време експертът предположи, че след дълъг период на дискусии Конгресът все пак ще одобри отпускането на нов пакет помощ за Украйна.

 

„Мисля, че на някакъв етап ще има някаква сделка, но тя ще бъде далеч от това, което президентът на САЩ Джо Байдън би искал да види“, добави той. Дейвис посочи, че Вашингтон вече е предоставил 100 млрд. USD помощ на Киев, но това не е довело до значими резултати за украинската страна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук