Начало НОВИНИ Съд върна Иванка Динева начело на Софийската здравна каса

Съд върна Иванка Динева начело на Софийската здравна каса

0

Иванка Динева, която се отказа от надпреварата за управителския пост на НЗОК, е осъдила касата за уволнението си като шеф на столичната РЗОК. Това съобщи самата тя във „Фейсбук“. Софийският районен съд е постановил, че уволнението й е незаконно. „Благодарна съм, че изпращам годината с този лъч на справедливост. За клеветите по мой адрес предстоят други дела“, коментира по този повод Динева.

Именно нейното дисциплинарно уволнение от софийската районна каса беше един от проблемите, които се изтъкваха в парламента срещу нейната кандидатура за управител на касата. Неофициално се твърдеше, че Динева е била уволнена заради проблеми с контрола на болниците. Тя се сочи за близка до председателя на здравната комисия в парламента проф. Костадин Ангелов и, след като не успя за управител на касата, беше назначена за шеф на ключовата агенция „Медицински надзор“, която е под шапката на МЗ.

Динева беше почти сигурно назначение в НЗОК благодарение на договорка между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. След негативни публикации обаче ПП-ДБ оттегли подкрепата си за нея, а след това и тя самата се отказа да участва в надпреварата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук