Начало БЪЛГАРИЯ Явор Божанков: За сектор „Сигурност“ има много сигнали и съмнения, че чужди...

Явор Божанков: За сектор „Сигурност“ има много сигнали и съмнения, че чужди служби оказват неправомерно влияние

0

Трябва да се направят реформи в службите за сигурност. За сектор „Сигурност“ има много сигнали и съмнения, че чужди служби оказват неправомерно влияние в този сектор. Реформа ще има преди ротацията, според мен. Това заяви в студиото на БТН Явор Божанков, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

Попитан дали от ПП-ДБ ще подкрепят кандидатът на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова за конституционен съдия, Божанков отговори:

„Ако едната част от коалицията откаже да гласува за кандидатурите на другата част от сглобката, то регулатори няма да има. Висш съдебен съвет, Конституционен съд и голяма част от регулаторите са с изтекли мандати. Това е недопустимо. Поставя се въпросът доколко техните решения са легитнимни. Така че ние не можем дори да си помисляме да оставим България без валиден избор на конституционни съдиии и регулатори.“

 

Здравната реформа остава на масата и ще трябва да бъде изпълнена, коментира Явор Божанков, след като вчера стана ясно, че след ротацията здравният министър проф. Христо Хинков ще подаде оставка.

Божанков каза още, че не е взето колективно решение кой да бъде председателят на Народното събрание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук