Начало НОВИНИ Руски въоръжени сили са превзели позиции при Купянск, украински военни са пленени

Руски въоръжени сили са превзели позиции при Купянск, украински военни са пленени

0

От Министерството на отбраната на Руската Федерация съобщиха, че военнослужещи от десантно-щурмовото подразделение на Западната група на Въоръжените сили на Русия са превзели позиции на украинските въоръжени сили и са пленили украински военни на Купянското направление, цитирани от ТАСС и Фокус.

Според ведомството, щурмоваците на руските въоръжени сили са се придвижили напред и са влезли в бой – превзели са опорна точка без особени затруднения, оказали са помощ на ранени военнослужещи от въоръжените сили на Украйна и са изпратили група украински военнослужещи в своя тил, където те са разказали много полезна информация.

Както отбеляза командирът на щурмова група с позивна Ларек, неговият боен път започва с пехотата, така че е напълно наясно какво представляват бомбардировките и как да се скрият от украинските дронове.

„Има ситуации, когато прекарвате два или три дни в укритията. Имахме три групи. Идваха от три посоки, по различни пътища. Една от групите в този момент е била точно зад вражеските линии“, заяви той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук