Начало НОВИНИ Руското МО съобщи за унищожаване на опорни пунктове на взводове на ВСУ

Руското МО съобщи за унищожаване на опорни пунктове на взводове на ВСУ

0

Екипажите на тежките огнехвъргачни системи ТОС-1А „Солнцепек“ от Западната групировка на руските въоръжени сили унищожиха взводни опорни пунктове и укрития на подразделения на украинските въоръжени сили в Купянското направление.

Това казаха за руската информационна агенция от руското министерство на отбраната.

„Екипажите на ТОС-А1 „Солнцепек“ от 1-ва гвардейска танкова армия на групата войски „Запад“ в Купянск направление атакуваха взводни опорни пунктове и укрития на подразделения на украинските въоръжени сили“, се казва в доклада.

Уточнява се, че пусковете са извършени на разстояние над 4 км.

„С помощта на дрон бяха идентифицирани позициите на противника. Дадоха ни координати. Отидохме на огневата позиция и работихме по идентифицираните цели. След изпълнение на задачата веднага се преместихме в укритие, откъдето ни съобщиха, че всички цели бяха унищожени“, каза командирът на тежка огнехвъргачна рота с позивна „Ракета“, думите за което се посочват в съобщението.

„Артилеристите от 42-ра мотострелкова дивизия на Южния военен окръг унищожиха опорен пункт на украинските въоръжени сили в запорожското направление на специална военна операция“, се казва още в доклада.

Според командира на артилерийска батарея с позивна „Нева“, въпреки установените в района студове, гаубицата „Мста-Б“ поразява противника с висока точност.

„Това е много добро оръжие, надеждно, никога не се проваля, дори и в студено време. Бяхме подготвени за такива климатични условия, подготвихме оръжието и боеприпасите предварително, така че нямаме никакви проблеми“, каза той.

Източник „Труд“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук