Начало НОВИНИ ПП-ДБ-СС смени Борис Бонев с Цветомир Петров за шеф на СОС

ПП-ДБ-СС смени Борис Бонев с Цветомир Петров за шеф на СОС

0

Цветомир Петров е новото предложение за председател на Столичния общински съвет на „Продължаваме промяната“-Демократична България“-Спаси София. 

Номинацията му представи бившата депутатка Цветелина Заркин. „Вече всички познавате кандидата и съм сигурна, че сте оценили неговата откритост, способността да търси и намира решения, уважението към другите. Цветомир Петров е млад, енергичен, умее да търси и намира съгласие. Той има солиден опит в политическия мениджмънт и организация, каза още тя. 

От вчера името на Цветомир Петров се коментира, но не е имало никакво обсъждане. Последната ни среща беше при кмета Васил Терзиев, друга покана за разговори не е имало, заяви Карлос Контрера. Той поиска 30-минутна почивка, за да се направят консултации на политическите групи. Контрера помоли и кмета Васил Терзиев да се присъедини към разговорите. 

След като вече сме в процедура и имаме три кандидатури, нека да направим консултации след гласуването на първи тур, ако не бъде избран председател, предложи Борис Бонев. Екатерина Йорданова от ГЕРБ подкрепи предложението на Контрера. 

Стефанова подложи предложението на Контрера на гласуване, но то получи 27 гласа „за“, 4 против и 26 въздържали се, след което комисията по избора започна подготовката за гласуване. 

Началото на заседанието

Да се поздравим с „добре дошли“ отново в първото  заседание на Столичния общински съвет, откри заседанието Грети Стефанова от ПП-ДБ-СС, която в момента председателства работата на СОС. 58 съветници има в залата, показа проверката на кворума. 

Първа взе думата Диана Тонова от БСП и поиска Стефанова да потвърди, че това е първо заседание на СОС – защото при това положение на 13 февруари изтича срокът на годност на този съвет и трябва да се проведат нови избори за общински съветници. 

Това е продължение на първото заседание, каза Стефанова. 

Нов общински съветник – Румен Александров от СДС, зае мястото на подалия оставка Любомир Минчев. Той положи клетва и се включи в групата на ГЕРБ-СДС. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук