Начало БЪЛГАРИЯ Тошко Йорданов: Дано следващият опит на Радев за партия да е по-успешен

Тошко Йорданов: Дано следващият опит на Радев за партия да е по-успешен

0

Радев може да казва каквото си иска. Включително и след края на мандата си би могъл да оглави политическа партия. В кръга на шегата надявам се следващият му опит да е по-успешен от първите два, каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в „Още от деня“ по БНТ.

„Първият опит с Кирил и Асен беше трогателно нещастен за цялата държава. Още сърбаме попарата на тия двамата, които управляват“, заяви Йорданов. Вторият му опит пък бил със Стефан Янев, „появил се незнайно защо безсмислено в политическото пространство“.

Председателят на ИТН заяви, че партията ще се яви самостоятелно на европейските избори.

„ИТН ще се яви на европейските избори със самостоятелна листа и нашите евродепутати, колкото там успеем да вкараме, ще бъдат в семейството на консервативните партии, защото там е здравият разум“, посочи Йорданов.

Йорданов коментира темата и предложението на МС да отпаднат таксите за обучение на студентите и докторантите в държавна поръчка.

„Има прекалено много университети в България, има повече студенти, отколкото реално завършват. Следствие, на което цената, не цената, а стойността на образованието е изключително ниско. Нивото е ниско. Цялата порочна схема парите да следват ученика довежда до това, че никой няма високи изисквания“, уточни председателят на ИТН.

По думите му „това е поредната безсмислена дейност, която развива сегашният кабинет“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук