Начало НОВИНИ Русия: Свалихме 20 украински ракети над Черно море и Крим

Русия: Свалихме 20 украински ракети над Черно море и Крим

0

Руските системи за противовъздушна отбрана са унищожиха 17 украински управляеми ракети над Черно море и още три над Кримския полуостров. Това обявиха от Министерството на отбраната на Руската федерация, предават ТАСС и „Фокус“.

„На 31 януари около 17:00 часа московско време бе осуетен опит на киевския режим да извърши терористична атака с 20 авиационни управляеми ракети срещу цели на територията на Руската федерация. От дежурните системи за ПВО са унищожени 17 украински ракети над Черно море и още три над Кримския полуостров“, се казва в разпространеното съобщение.

По-рано назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че военните са отбили масирана атака срещу града, при която са свалени повече от шест ракети. Няма данни за пострадали или конкретни разрушения.

На свой ред УНИАН докладва, че районът на летище „Белбек“ в кримския град Севастопол вероятно е попаднал под атака на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

„Крымский ветер“ показа снимки и кратки кадри, на които се вижда издигането на гъст черен дим от района на летището. „Множество пожарни камиони се насочиха натам“, написаха потребителите.

Експлозии са били чути в района на Казантип, Евпатория и Саки. Местни медии докладват, че в северната част на Севастопол „нещо гори много силно“.

В Telegram бе съобщено за експлозии в много райони на полуострова, допуска се също нанасяне на удари по Симфериопол.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук