Начало БЪЛГАРИЯ Станкушев за убийството на Божанов: Може да е опит да се заличи...

Станкушев за убийството на Божанов: Може да е опит да се заличи ключов свидетел в схеми

0

„Може да е опит да бъде заличен ключов свидетел в много, много схеми. Някои от тях стигат до най-високите етажи на съдебната система в България, особено в съществувалите доскоро Специализирани прокуратура и съд“.

Това каза директорът на Антикорупционния фонд (АКФ) Бойко Станкушев в ефира на bTV в отговор на въпрос какви може да са мотивите за показното убийство на Мартин Божанов-Нотариуса.

Божанов стана публично известен за първи път през 2021 г. от разследването на АКФ „Списък за бърз контрол”. В интервю пред АКФ той казва за себе си, че е консултант.

Директорът на АКФ уточни, че другата хипотеза за убийството може да е разчистване на сметки от страна на някой тежко ощетен при имотна измама. „Марто-Нотариуса се е занимавал десетки години с придобиване на имоти по незаконен път“, уточни Станкушев.

Според него по-правдоподобната версия е, че Нотариуса е поръчан от хора, които се притесняват, че той може да разкрие „някакви взаимовръзки, зависимости, корупционни схеми, политически зависимости“.

По думите му това убийство може да се приеме и като предупреждения към други хора.

„Тази неща се решават с радикална реформа в правосъдната система. Дали ще има политическа вола и кураж и мъжество за това нещо, аз не зная“, каза в заключение директорът на Антикорупционния фонд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук