Начало БЪЛГАРИЯ Делото срещу Тръмп за опит за изборни измами няма да започне на...

Делото срещу Тръмп за опит за изборни измами няма да започне на 4 март, както беше планирано

0

Датата за началото на процеса за опит за изборна измама срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп и водещ кандидат на Републиканската партия за президентските избори тази година, беше отложена. Делото трябваше да започне на 4 март, но заради неразрешени юридически въпроси по случая, тази дата беше отменена. Нова дата за началото на делото все още няма, предаде ДПА.

Тръмп е обвинен по общо четири дела. Повдигнати са му общо 91 обвинения по тях, предава БТА.

По делото, което трябваше да започне във Вашингтон, на 4 март, 77-годишният републиканец е обвинен на федерално ниво за усилията му да преобърне резултата от президентските избори през 2020 г. Тогава Тръмп изгуби вода пред съперника си от Демократическата партия Джо Байдън. По онова време републиканецът се опита по няколко начина да преобърне резултата от вота. Кампанията му срещу изхода от изборите тогава доведе до безпрецедентна атака срещу сградата на Конгреса във Вашингтон на 6 януари 2021 г.

По случая на Тръмп са повдигнати 4 обвинения, в това число и за заговор срещу САЩ. Ако вината му бъде призната, той може да получи дълги години затвор.

Тръмп отхвърля обвиненията и казва, че те са политически „лов на вещици“ срещу него и опит да му се попречи да се кандидатира на изборите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук