Начало НОВИНИ Зеленски заговори за уволнения по върховете в държавата

Зеленски заговори за уволнения по върховете в държавата

0

В интервю за италианската телевизия РАИ украинският президент Володимир Зеленски заяви, че обмисля да смени висши държавни служители, и то не само в армията.

„Този въпрос засяга хората, които трябва да ръководят Украйна“, каза Зеленски, когато бе запитан за появилите се предположения, че е на път да уволни главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни. „Разбира се, има нужда от презареждане и ново начало. Когато говорим за това, имам предвид смяна на редица държавни лидери, а не само в един сектор, например в армията. Аз обмислям тази смяна, но не можем да кажем, че ще сменим само един човек. Това е проблем, който засяга целия управленски екип“.

„За да спечелим войната“, каза Зеленски, „всички трябва да натискаме в една и съща посока, не можем да се обезкуражаваме, трябва да имаме правилната и положителна енергия, негативизмът трябва да бъде оставен вкъщи“.

Миналата седмица се засилиха спекулациите, че Зеленски ще уволни главнокомандващия украинската армия. Тази смяна бе отречена, но слуховете продължиха все така активно. 

Различията излязоха на преден план, след като украинската контраофанзива, започнала миналата година, постигна само ограничени успехи срещу руските сили, а в есе за Economist през ноември миналата година Залужни заяви, че войната е навлязла в нова изтощителна фаза. Това предизвика упрек от страна на президента Зеленски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук