Начало НОВИНИ Столичният общински съвет избра временен председател

Столичният общински съвет избра временен председател

0

Общинарите в Столичния общински съвет се споразумяха за временен председател от осмия опит. Този пост ще заеме Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Това заяви Вили Лилков в изявление пред медиите.

„Постигнахме споразумение, един по-широк консенсус, направихме всички крачка напред – нито крачка встрани, нито крачка назад, за разрешаване на кризата в Столичния общински съвет. Договорихме се за това временно да изберем председател на СОС, с който да започнем работа. Нямаме предварителни уговорки за комисии”, каза Вили Лилков. Изборът е временен – до месец юли.

Карлос Контрера напомни, че се работи по формулата, която бе уточнена миналата седмица. „Временно решение, с временен избор – до месец юли. Наречете го тестов, карантинен или изпитателен период, с идеята да започне работата на СОС“, заяви той.

По думите му няма коалиции и мнозинство и допълни, че „никой не дава подкрепа занапред“. И нарече временния избор на председател „административно преодоляване на една пречка“.

От БСП заявиха, че градът е в „аварийно състояние“. „Всякакви спекулации, че има разбирателство, сглобки и коалиции са абсолютна спекулация“, категоричен бе Иван Таков.

Последва и позицията на ГЕРБ. „Три месеца имаше огромен проблем на най-голямата група в съвета да намери подкрепа. Политическа подкрепа те все още не са намерили. Формула като коалиция, сглобка, заварка, сватба и всякакви други метафори не е налице. Доказателство за това са три месеца болезнен процес“, каза Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

„Вие го наричате компромис, а ние твърдо го наричаме временно решение“, заяви от своя страна Антон Хекимян

„С днешното решение демонстрираме изключителна отговорност, въпреки червените линии, които всички партии са начертали. Благодарим за това”, такива бяха думите на Борис Бонев от ПП-ДБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук